26 Απρ 2009

Κοινοπραξία Παραγωγών Δήθεν Ανεκδότων

Η Κοινοπραξία Παραγωγών Δήθεν Ανεκδότων είναι γεγονός. Μέσω αυτής της νέας λειτουργίας του blog πλέον όλοι μπορούμε να στέλνουμε και να αποφασίζουμε ποια δήθεν θα μπαίνουν από εδώ και μπρος στο blog!

Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά στην παρακάτω παρουσίαση για να μπείτε στο νόημα. (κάντε κλικ πάνω σε όποια θέλετε να μεγενθύνετε)

Στα δεξιά της σελίδας των Δήθεν Ανεκδότων έχει προστεθεί ένα νέο menu. Το menu αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το menu της Κοινοπραξίας:

εικόνα 1

Για να στείλει κάποιος ανέκδοτο θα πρέπει να είναι αναγνωρισμένος παραγωγός (να γίνει μέλος της Κοινοπραξίας Παραγωγών). Η διαδικασία είναι απλή. Στο menu υπάρχει ένα κουμπί το οποίο γράφει Sign in.
εικόνα 2

Πατώντας πάνω σε αυτό το κουμπί θα μας ανοίξει ένα παράθυρο μέσα από το οποίο μπορούμε να γραφτούμε:
εικόνα 3

Όπως φαίνεται και στην εικόνα δεν χρειάζεται να δηλώσουμε username, password, ψευδώνυμο ή οτιδήποτε άλλο. Η διαδικασία εγγραφής και αναγνώρισης στηρίζεται στα ήδη υπάρχοντα εργαλεία μας (λογαριασμοί google, yahoo, AIM, openID) που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε. Σε περίπτωση που έχουμε κάποιον από όλους αυτούς τους λογαριασμούς (έχουμε π.χ. google mail ή yahoo mail) πατάμε πάνω στο αντίστοιχο εικονίδιο. Στο παράδειγμά μας υποθέτουμε ότι έχουμε Gmail. Πατάμε, λοιπόν, πάνω στο εικονίδιο Google και μας ανοίγει η εξής οθόνη:
εικόνα 4
η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από την απλή φόρμα sign in του Google. Εκεί, λοιπόν, κάνουμε login στο λογαριασμό μας και αμέσως μετά μας εμφανίζεται η εξής οθόνη:
εικόνα 5
Στο πεδίο Name θα μας εμφανίσει το Google το όνομα που χρησιμοποιούμε στο mail μας. Η εγγραφή σας στην Κοινοπραξία σας δίνει το δικαίωμα να αλλάξετε αυτό το όνομα. Για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι ο Γιάννης Παππάς κάνει login, όπως δείξαμε στην προηγούμενη εικόνα και ότι το όνομα που έχει δηλωμένο στο λογαριασμό του είναι Γιάννης Παππάς. Σε αυτή την περίπτωση μόλις φτάσει στο σημείο της τελευταίας εικόνας το πεδίο Name θα είναι από πριν γεμάτο με το "Γιάννης Παππάς". Ο Γιάννης, όμως, δεν θέλει να έχει αυτό το ψευδώνυμο στην Κοινοπραξία. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να αλλάξει στο πεδίο Name το "Γιάννης Παππάς" με το ψευδώνυμο που επιθυμεί να έχει. Αυτό είναι όλο!
Κάνουμε κλικ στο κουμπί Join this site και είμαστε, πλέον, μέλος της Κοινοπραξίας Παραγωγών Δήθεν Ανεκδότων. Τώρα, πλέον, μπορούμε να στέλνουμε τα δήθεν μας.
Τι γίνεται στην περίπτωση που δεν έχουμε λογαριασμό Google, Yahoo, AIM ή openID;
Σε αυτή την περίπτωση είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε έναν. Αν ανατρέξετε στην εικόνα 3 αυτού του manual, θα δείτε ότι εκτός από τις επιλογές που μας δίνει το παραθυράκι, κάτω-κάτω γράφει ότι αν δεν έχουμε λογαριασμό, σε καμία από όλες αυτές τις επιλογές που μας δίνει, να δημιουργήσουμε ένα google account. Πατώντας, λοιπόν, εκεί αυτό που θα κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό Gmail και αφού ολοκληρώσουμε την, πολύ εύκολη, διαδικασία συνεχίζουμε κανονικά στην εγγραφή μας στην κοινοπραξία.

Αφού γραφτούμε (την πρώτη φορά) κάθε φορά που θα θέλουμε να κάνουμε login στο σύστημα ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία, με τη διαφορά ότι στις επόμενες φορές δεν θα χρειαστεί να δηλώσουμε το επιθυμητό μας ψευδώνυμο.

Αφού, λοιπόν, γραφτούμε και γίνουμε υπερήφανα μέλη της Θρυλικής Δήθεν Κοινοπραξίας το menu δεξιά αλλάζει μορφή και γίνεται ως εξής:
εικόνα 6

Βλέπετε ότι το κουμπί Sign in έχει εξαφανιστεί και τη θέση του έχει πάρει ένα μικρό menu με 3 επιλογές:
Περί ου ο λόγος: Πατώντας εκεί βλέπετε μερικά στοιχεία και ρυθμίσεις που αφορούν τον λογαριασμό σας
Παρασύρτε κι άλλους: Πατώντας εκεί σας ανοίγει μια φόρμα για να καλέσετε κι άλλους στην Κοινοπραξία
Αποσύνδεση: Απλά κάντε sign out

Παρακάτω στο menu της Κοινοπραξίας έχει εμφανιστεί η επιλογή "Στείλε το Δήθεν σου". Πατώντας εκεί μας ανοίγει μία φόρμα για να στείλουμε το ανέκδοτό μας. Αφού, λοιπόν, γράψουμε και στείλουμε το δήθεν μας (μέσα από την απλή φόρμα που ανοίγει πάνω στη σελίδα) το δήθεν σας καταφτάνει στα χέρια μας! Το μόνο που κάνουμε εμείς είναι να ελέγξουμε ότι δεν βρίζει (πολύ...), δεν προσβάλλει (με άσχημο τρόπο...), δεν θα μας κάνουν μήνυση και ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ GREEK-GLISΗ. Πατάμε, λοιπόν, ένα κουμπί και το ανέκδοτό σας εγκρίνεται. Όλα τα ανέκδοτα που εγκρίνονται θα μπουν την άλλη μέρα ως η ημερήσια παραγωγή. Για παράδειγμα όλα τα ανέκδοτα που εγκρίνονται την Δευτέρα μπαίνουν ως η ημερήσια παραγωγή και γίνονται διαθέσιμα την Τρίτη.
- Γιατί όχι την ίδια μέρα?
- Όλα τα ανέκδοτα που στέλνονται σε μια μέρα στην πραγματικότητα "διαγωνίζονται" μεταξύ τους. Ο κόσμος (είτε μέλος της Κοινοπραξίας είτε όχι) έχει πρόσβαση σε αυτά και τα βαθμολογεί. Το ανέκδοτο που τελειώνει τη μέρα με την καλύτερη βαθμολογία (ένας συνδυασμός καλύτερου μέσου όρου και αριθμού ψήφων) γίνεται αυτόματα η επίσημη ανάρτηση του blog την επόμενη μέρα. Για να έχουν, λοιπόν, όλα τα ανέκδοτα μιας μέρας κοινή αφετηρία τα βγάζουμε όλα μαζί την άλλη μέρα, ακριβώς την ίδια ώρα (κάποια στιγμή τα μεσάνυχτα και για ένα 24ωρο).

Όλοι, ανεξαιρέτως έχουν πρόσβαση στην παραγωγή μιας μέρας. Τόσο στο menu της Κοινοπραξίας, δεξιά, όσο και στο κεντρικό menu του blog υπάρουν κουμπιά, πατώντας τα οποία μας εμφανίζονται τα ανέκδοτα της ημέρας (η ημερήσια παραγωγή). (βλ. εικόνες 2 & 6 για την επιλογή "Τα σημερινά ανέκδοτα"). Στην εικόνα 7, που ακολουθεί, φαίνεται το νέο κουμπί που προσθέσαμε στο κεντρικό μας menu.
εικόνα 7
Κάνοντας, λοιπόν, κλικ στο κουμπί αυτό εμφανίζονται όλα τα ανέκδοτα που στάλθηκαν από μέλη της Κοινοπραξίας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ωρου:
εικόνα 8
Όπως φαίνεται και στην εικόνα 8, κάθε ανέκδοτο έχει τον τίτλο του, τον παραγωγό του (ποιος έστειλε το δήθεν) ποια είναι η μέχρι τώρα βαθμολογία του και ένα κουμπί "Σχόλια" το οποίο το πατάμε για να αφήσουμε σχόλιο. Για να δούμε όλο το ανέκδοτο πατάμε πάνω στην επιλογή "Open/close" που υπάρχει δεξιά από τον τίτλο κάθε ανέκδοτου. Με κλικ εκεί πάνω μας ανοίγει όλο το δήθεν:
εικόνα 9
Κάτω-κάτω, όπως φαίνεται και στην εικόνα 9, υπάρχει ο χώρος για να βαθμολογήσουμε. Το ανέκδοτο το ξανακλείνουμε ξαναπατώντας πάνω στην επιλογή "Open/close".

Για να αφήσουμε σχόλιο πατάμε πάνω στο κουμπί "Σχόλια" και μας ανοίγει παράθυρο μέσω του οποίου μπορούμε να σχολιάσουμε.

εικόνα 10

Μόλις τελειώσει η μέρα, το ανέκδοτο με την υψηλότερη βαθμολογία γίνεται αυτόματα η επίσημη ανάρτηση της ημέρας. Η μέχρι εκείνη τη στιγμή βαθμολογία του δεν χάνεται, αλλά παραμένει αναλλοίωτη (όπως και όλων των δήθεν που κατέληξαν με χαμηλότερη βαθμολογία). Κανένα δήθεν και κανένα σχόλιο δεν χάνεται. Σύντομα στο menu της Κοινοπραξίας θα προστεθεί κουμπί για πρόσβαση στα "κομμένα" δήθεν, απ' όπου θα έχουμε πλήρη πρόσβαση σε όλα ανεξαιρέτως τα δήθεν που στάλθηκαν μέσα από την Κοινοπραξία.

Κάθε φορά που είμαστε σε "mode" Κοινοπραξίας, δηλαδή είτε πάμε να στείλουμε ένα δήθεν, είτε βλέπουμε τα ανέκδοτα που στάλθηκαν μέσω της κοινοπραξίας, το background χρώμα του blog αλλάζει σε υπο-κίτρινο για να καταλάβουμε ότι είμαστε σε φάση "Κοινοπραξίας". [αυτό προς το παρών ισχύει μόνο για τους χρήστες Mozilla-Firefox]

Αυτή τη στιγμή το σύστημα παίζει σωστά σε Internet Explorer 7 και Mozilla Firefox. Δυστυχώς, έχουμε κάποια προβλήματα με τον Internet Explorer 6... Θα προσπαθήσουμε να τα ξεπεράσουμε. Προσπαθήστε, πάντως, και εσείς που χρησιμοποιείτε ακόμα IE6, να αναβαθμιστείτε βάζοντας έναν πιο σύγχρονο browser (Mozilla Firefox ή IE7)

Στη διάρκεια θα μπαίνουν νέες λειτουργίες και επιλογές (όπως δυνατότητα αποστολής photoquiz, video, σκίτσου ή ηχητικού), θα μπουν charts κ.α..

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ερώτηση ή οτιδήποτε άλλο σχολιάστε αυτό το post ώστε να μπορούν και οι υπόλοιποι να παίρνουν απαντήσεις σε περίπτωση που έχουν τις ίδιες παρατηρήσεις ή ερωτήσεις.

Καλή μας αρχή, καλή μας διασκέδαση!!!

3 σχόλια:

Αθηνά είπε...

Καλορίζικη η νέα καινοτομία :)Εμείς όπως πάντα στις επάλξεις!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΜΜΜΜπράβο!!!ναι αλλά ρε παιδιά είναι αλτ τις εί, τόσα χρόνια 3τοδεσμίτισσα λέμεεεε.εκτός αν είναι τελείως δήθεν πάω πάσο.

lol είπε...

rr paidia en mporw na sinde9w pls voi9iste me na ginw melos gt eimai kai egw ena megalos DI9EN