11 Ιουλ 2007

Παναγία των Παρισίων


Μια φορά ξεκίνησαν 150 τουρίστες να πάνε να επισκεφτούν στο Παρίσι την Παναγία των Παρισίων. Αφού κάνουν ταξίδι ημέρες φτάνουν και περιμένουν απ' έξω. Ξαφνικά βγαίνει ο παππάς και βλέπει το πλήθος μαζεμένο. Τους βλέπει, τους μετράει πρόχειρα και φωνάζει στον πράκτορα ότι είναι πάρα πολλοί. Δεν μπορεί να δεχτεί παραπάνω από 100 άτομα! Το πλήθος τον ακούει και σαστίζει... Κάποιοι αρχίζουν να κινούνται αμέσως προς τη είσοδο για να πάρουν σειρά να μπουν, άλλοι (που ήταν πίσω) αρχίζουν και διαμαρτύρονται φωνάζοντας για τα λεφτά τους και για την ταλαιπωρεία που τραβήξανε , βρίζουν και αφορίζουν.
Με την είσοδο των 100 που είπε ο παππάς στη εκκλησία περίσσεψαν 50 και εκεί το κακό παράγινε. Τι βρισίδια τι απειλές... ΧΑΜΟΣ! Σε κάποια φάση ο πράκτορα προσπαθώντας να καθησυχάσει τους περρίσιους τους φωνάζει:
"Μην ανησυχείτε! ¨Όσους περίσσεψαν θα σας πάμε σε μια άλλη εκκλησία". Όπερ και εγένετο. Όσοι περίσσεψαν μπαίνουν σε ένα πούλμαν και πάνε λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα. Σε λίγη ώρα, λοιπόν, φτάνουν σε μία άλλη, πανομοιότυπη, εκκλησία. "Καλά τι είναι εδώ?" ρωτάει ένας από τους τουρίστες.
"Η Παναγία των Περισσίων"

ένα παιδί

βοήθημα: ούζο
τόπος: Πλατανίτσι
2006

Δεν υπάρχουν σχόλια: