9 Σεπ 2007

Η οντισιόν


Ήταν μια φορά ο σκηνοθέτης George Lucas και αποφάσισε να γυρίσει μία νέα ταινία. Φωνάζει, λοιπόν, τον βοηθό του και τον λέει να οργανώσει οντισιόν για να αποφασίσει ποιους ηθοποιούς θα πάρει στην ταινία του.
Όντως, λοιπόν, ο βοηθός του ενημερώνει όλους τους ατζέντηδες του Χόλιγουντ και ο κόσμος αρχίζει και προσέρχεται για να δοκιμαστεί από τον διάσημο σκηνοθέτη. Η οντισιόν διαρκούσε ώρες, ο σκηνοθέτης παρακολουθούσε υπομονετικά όλους τους υποψήφιους πρωταγωνιστές, κρατούσε σημειώσεις και ευχαριστούσε ευγενικά τους πάντες. Σε κάποια φάση προσέρχεται ο Έντι Μέρφι. Ο σκηνοθέτης χωρίς καν να τον δει και χωρίς δεύτερη κουβέντα τον διώχνει.
- "Μα γιατί?", τον ρώτησαν
- "Γιατί είναι μαύρος"
Το επιτελείο του πάγωσε... Μετά από λίγη ώρα προσέρχεται ο Wesley Snipes. Ο σκηνοθέτης αντιδρά με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Πριν καλά καλά να πουν ένα γεια τον διώχνει.
- "Μα γιατί τον διώχνεις και αυτόν?", τον ρώτησαν
- "Γιατί είναι μαύρος"
Η οντισιόν συνεχίζεται και σε κάποια φάση έρχεται ο Τσάκι Τσαν. Ο Lucas αμέσως του λέει: "Συγνώμη κύριε Τσαν αλλά δεν μου κάνετε. Είστε κίτρινος."
Ο βοηθός του δεν άντεξε... "Μα καλά, έδιωξες τρεις από τους καλύτερους ηθοποιούς γιατί είναι μαύροι και κίτρινοι. Τι λογική είναι αυτή?! Είσαι ρατσιστής?"
- "Όχι βέβαια!... Απλώς δεν ταιριάζουν στην ταινία."
- "Ποια ταινία θα γυρίσετε?"
- "Τον πόλεμο των άσπρων"

ο ανθρώπινα πονεμένος
βοήθημα: καφές
τόπος: Καλαμαριά
2007

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

popo kanei kai zesti.......
dithenia aptis liges






argonautis