14 Σεπ 2007

Μυρίζει τον καιρό



Ήταν μια φορά ένα σχολείο. Μια μέρα το σχολείο ξεκίνησε να πάει εκπαιδευτική εκδρομή σε ένα μετεωρολογικό σταθμό ώστε τα παιδιά να δουν πως γίνεται η πρόγνωση του καιρού. Φτάνοντας εκεί τους υποδέχεται ο υπεύθυνος επιστήμονας και τους πάει στο χώρο που πραγματοποιούνται οι προγνώσεις.
Παιδιά και καθηγητές σάστισαν συνειδητοποιώντας πως μέσα στο εργαστήριο δεν υπήρχαν όργανα, δεν υπήρχαν υπολογιστές, δεν υπήρχε προσωπικό παρά μόνο ένα μεγάλο θηλαστικό!
- "Πως γίνεται η πρόγνωση, μπορείτε να μας δείξετε?", ρωτάει ο καθηγητής του σχολείου.
- "Βέβαια!". Ο επιστήμονας γυρνάει προς το θηλαστικό και του ρωτάει: "Πετρή τι καιρό θα έχουμε αύριο?". Το θηλαστικό μυρίζει τον αέρα και αρχίζει να μουγκρίζει. Ο επιστήμονας κρατάει σημειώσεις και με το που τελείωσε το θηλαστικό τους αναλύει τον αυριανό καιρό. Όλοι σάστισαν. Ο επιστήμονας ξαναρωτά το θηλαστικό: "Πετρή, πες μας σε παρακαλώ τι καιρό θα κάνει μεθαύριο". Το θηλαστικό αρχίζει πάλι να μυρίζει τον αέρα και αρχίζει πάλι να μουγκρίζει. Ο επιστήμονας παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή το ζώο και κρατούσε σημειώσεις. Με το που σταμάτησε το ζώο ο επιστήμονας ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια τον μεθαυριανό καιρό.
- "Μα καλά! Τι μέθοδος είναι αυτή?!" απόρησε ένας από τους καθηγητές.
- "Απλή κύριε! Το ζώο μυρίζει τον αέρα και μας λέει τον καιρό"
- "Καλά! Τι ζώο είναι αυτό?!"
- "Ρινόκαιρος!"

ένα παιδί
βοήθημα: καφές
τόπος: Καλαμαριά
2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: