7 Ιαν 2008

Ο διαχειριστής, η κυρα Σοφία και το πρόβλημα


Ήταν μια φορά μια τύπισσα η οποία έμενε σε μια πολυκατοικία. Μια μέρα χτυπάει την πόρτα του διαχειριστή σε έξαλλη κατάσταση. Πριν καν προλάβει ο διαχειριστής να χαιρετήσει η κυρία αρχίζει και ουρλιάζει:
- "Καλά! Πλάκα μας κάνεις χριστιανέ μου?!! Έχεις φουλάρει τα καλοριφέρ από προχθές! Κοντεύω να πάθω αναφυλαξία! Τι είναι εδώ? Ο Ισημερινός? Τι κλίμα είναι αυτό? Το κτήριο βράζει!"
Ο διαχειριστής βλέποντας τη γυναίκα σε αυτή την κατάσταση δεν της πάει κόντρα...
- "Καλά, καλά κυρία Σοφία. Θα τα χαμηλώσω. Ηρεμήστε..."
Μετά από δύο μέρες η κυρία Σοφία ξαναχτυπά...
- "Τι κλίμα είναι αυτό πάλι? Το κτήριο είναι παγωμένο και γεμάτο υγρασία! Είσαι απαράδεκτος!"
Ο διαχειριστής πάλι δεν λέει τίποτα βλέποντας την κυρία Σοφία σε έξαλη κατάσταση... Τις επόμενες δύο μέρες προσέχει ευλαβικά την ένταση των καλοριφέρ αλλά μάταια... Η κυρία Σοφία ξανά στην πόρτα του...:
- "Αίσχος! Τι σκατά διαχειριστής είσαι εσύ?!! Το κλίμα στο κτήριο όλο και χειροτερεύει!" ούρλιαξε... "Σε παρακαλώ πάρα πολύ να διορθώσεις τι κλίμα γιατί θα έχουμε άλλα!... Το κτήριο είναι παγωμένο!"
Το ίδιο απόγευμα ο διαχειριστής την στήνει στις σκάλες και περιμένει τον άντρα της κυρίας Σοφίας. Όντως, λοιπόν, τον πετυχαίνει και τον πιάνει κουβέντα:
- "Ρε Γιάννη με όλο το θάρρος... Η γυναίκα σου με έχει κάνει άνω κάτω... Όλη την ώρα έρχεται και ουρλιάζει και διαμαρτύρεται για το κλίμα... Κανένας άλλος δεν διαμαρτύρεται στο κτήριο. Σε παρακαλώ πες της μια κουβέντα..."
- "Κυρ Παναγιώτη σε παρακαλώ κάνε λιγάκι υπομονή... Δείξε λίγο κατανόηση... Ξέρεις η Σοφία περνάει κλιμακτήριο..."


ένα παιδί
βοήθημα: μπύρα
τόπος: Πολύτροπον
2002
Δήθεν Ανέκδοτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: