4 Μαρ 2008

Ο σερβιτόρος


Ήταν μια φορά ένας τύπος και πιάνει δουλειά σε ένα εστιατόριο σερβιτόρος. Πρώτη μέρα στη δουλειά πάει να σερβίρει μια παρέα, με τον δίσκο γεμάτο. Όπως πλησιάζει στο τραπέζι σκοντάφτει και του πέφτουν όλα τα φαγητά πάνω στους πελάτες. Έγινε χαμός. Τι βρισίδια, τι φωνές. Με τα πολλά οι πελάτες σηκώθηκαν και φύγαν. Το αφεντικό που καθόταν λίγο πιο πέρα και παρακολούθησε το συμβάν, φωνάζει τον υπάλληλο και αντί να του τα ψάλει του λέει:
- "Δεν πειράζει ρε... Μη στεναχωριέσαι. Συμβαίνουν αυτά."
Τη δεύτερη μέρα ο υπάλληλος πάει να πλύνει πιάτα. Ενώ πλένει ακούγεται ένα "ΚΡΑΚ" από την κουζίνα. Είχε σπάσει τα μισά πιάτα και ποτήρια... Για άλλη μια φορά το αφεντικό του αντί να του τα ψάλει τον καθησυχάζει. Το ίδιο σκηνικό συνέβαινε κάθε μέρα με τον υπάλληλο να σπάει και να ρίχνει και το αφεντικό του να τον καθησυχάζει και να τον καλοπιάνει... Μια μέρα, ο υπάλληλος αποφάσισε να φωνάξει το αφεντικό του για δείπνο στο σπίτι του προκειμένου να του ανταποδώσει την κατανόηση και την καλοσύνη του.
Φτάνει το αφεντικό του στο σπίτι, μπαίνει μέσα και κάθεται στο σαλόνι. Χειμώνας και μέσα στο σπίτι επικρατούσε πολικό ψύχος...
- "Καλά!...", του λέει το αφεντικό, "... δεν έχεις θέρμανση?"
- "Πως δεν έχω..."
- "Τότε γιατί έχει τόσο κρύο εδώ μέσα?"
- "Δεν έχω τζάμια στα παράθυρα"
- "Γιατί?!?"
- "Γιατί είμαι ατζαμής!"


κυρ Κυριάκος
βοήθημα: μπύρα
τόπος: Καλαμαριά
Δήθεν Ανέκδοτα
2008