26 Ιουν 2008

Ο μάρτυρας που έκρινε τη δίκη

Ένας τύπος κατηγορείται για απάτη και προσλαμβάνει έναν καλό δικηγόρο μπας και τον γλυτώσει. Οι μέρες περνάνε, ο δικηγόρος πραγματοποιεί την απαραίτητη έρευνα και φτάνει η μέρα της δίκης.
H διαδικασία ξεκινά και όσο περνάει η ώρα, ο κατηγορούμενος συνειδητοποιεί ότι η έκβαση είναι κάτι παραπάνω από αρνητική για αυτόν, αφού όλα τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι εις βάρους του.
- "Τι γίνεται?", ρωτάει έντρομος τον δικηγόρο του, "τα πράματα πάνε κατά διαόλου. 100 χρόνια θα φάω!"
- "Μην ανησυχείς!", απαντά όλο σιγουριά ο δικηγόρος, "Η νίκη είναι στα χέρια μας"
Η διαδικασία συνεχίζεται και η θέση του κατηγορούμενου ολοένα και δυσχεραίνει.
- "Έχει να προσθέσει κάτι η υπεράσπιση?", ρωτάει ο δικαστής, έτοιμος να ολοκληρώσει τη δίκη.
- "Μάλιστα!", απαντά ο δικηγόρος, "θέλουμε, κ. Πρόεδρε, να καλέσουμε έναν μάρτυρα ο οποίος θα ρίξει φως και θα ξεδιαλύνει κάθε σκοτεινή πτυχή αυτής της βρώμικης σκευωρίας. Καλούμε τον Τάδε!"
Ξαφνικά, έξω από δικαστικό μέγαρο παρκάρει μία δεκάμετρη υπερπολυτελής λιμουζίνα, και από μέσα βγαίνει ο μάρτυρας. Οι παρατρεχάμενοι και οι μπράβοι του στρώνουν, γρήγορα, κόκκινο χαλί και ο μάρτυρας μπαίνει στη αίθουσα. Η εμφάνισή του εκτυφλωτική... Πανάκριβα διαμαντένια και χρυσά κοσμήματα στα χέρια και στο λαιμό, ένα πανάκριβο κουστούμι Αρμάνι και από πάνω μία υπερπολυτελής, εκκεντρική γούνα. Οι υπαλληλίσκοι του βάζουν απαλά, πανάκριβα μαξιλάρια στην καρέκλα των μαρτύρων και ο τύπος κάθεται με ύφος 1000 καρδιναλίων να καταθέσει. Ο εισαγγελέας και ο μάρτυρας υπεράσπισης αρχίζουν τις ερωτήσεις και μέσα σε μόλις 5 λεπτά τα στοιχεία που παραθέτονται είναι υπεραρκετά για να αθωώσουν τον κατηγορούμενο. Ο μάρτυρας τελειώνει, περπατάει πάνω στο κόκκινο χαλί, επιβιβάζεται στη λιμουζίνα του και φεύγει...
- "Το δικαστήριο θα αποσυρθεί για 5 λεπτά ώστε να βγάλει την ετυμηγορία", ανακοινώνει ο δικαστής. Πράγματι σε 5 λεπτά το προεδρείο επιστρέφει και ανακοινώνει:
- "Ο κατηγορούμενος κρίνεται αθώος."
- "Μα κύριε Πρόεδρε!", φωνάζει ο δικηγόρος των μηνυτών, "όλα τα στοιχεία ήταν εις βάρους του!"
- "Ναι, αλλά ο τελευταίος μάρτυρας που έφερε ο κατηγορούμενος τα ανέτρεψε όλα. Δεν το πήρατε χαμπάρι ότι ήταν ο μάρτυρας - χλιδή?"


ανθρώπινα πονεμένος / ένα παιδί
βοήθημα: μπύρα
τόπος: Καλαμαριά
2008
Δήθεν Ανέκδοτα

1 σχόλιο:

mavros_pit είπε...

καφε!καφε για βοηθημα η μπυρα σε χαλαει