6 Ιουλ 2008

Το θηρίο

Είναι ένας τύπος στην Αφρική, κόβει βόλτες στη σαβάνα, μάλλον Έλληνας θα ήτανε επειδή είχε στο ένα χέρι ένα παγωμένο φραπέ (όχι φρέντο και φλωριές) και παραμάσχαλα κάτω από το άλλο μια εφημερίδα, κυριακάτικη. Για κακή του τύχη , χωρίς να το έχει πάρει χαμπάρι, τον έχει φερμάρει ένα λιοντάρι, κόμπλέ με τη χαίτη και τα όλα του, που ήταν κρυμμένο πίσω από ένα θάμνο. Αρχίζει να τρέχει το λιοντάρι, περπατούσε ο τύπος, τρέχει το λιοντάρι, περπατάει ακόμα αυτός, βρυχάται το λιοντάρι, το παίρνει χαμπάρι αυτός κι αρχίζει να τρέχει, αλλά που! Το λιοντάρι με ένα σάλτο έχει βρεθεί από πάνω του κι ξερογλύφεται. Ο τύπος έχει αρχίσει να ξεσκονίζει κάτι προσευχές που είχε μάθει στο κατηχητικό, όταν προς μεγάλη του έκπληξη, το λιοντάρι αντι να τον φάει, του λέει:
- "Συγγνώμη, μπορώ να δανειστώ την εφημερίδα;".
- "Μα και βέβαια" του λέει αυτός "...πάρε και τον καφέ".
- "Ααα, ευχαριστώ", λέει το λιοντάρι, τα παίρνει και πάει κάθεται σε έναν ίσκιο σταυροπόδι, αρχίζει να διαβάζει με πάθος τα νέα και να μονολογεί.... "Μμμμ, πω πωωω!!, α παπα!"
- "Συγγνώμη", του λέει ο τύπος, "όχι ότι με πειράζει, κάθε άλλο, αλλά εσύ αντί να με φας μου πήρες μόνο την εφημερίδα. Μα τι σόι θηρίο είσαι τέλως πάντων; Δήθεν θηρίο μου φαίνεσαι..."
- "Μα τι λες!!! Είμαι θηρίο! Θηρίο ενήμερο!"



Τζων Αυλακιώτης
βοήθημα: πρωινό ξύπνημα
τόπος: Οι σαβάνες των Τρικάλων
2008
Δήθεν Ανέκδοτα
** ΣουΚουΑρ **

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απλά τέλειο :))))))) Μπράβο Τζων!

Αθηνά

Ανώνυμος είπε...

πολυ πολυ καλό!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ!ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΑ ΔΗΘΕΝ!ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΟΝΕΜΕΝΟΣ