15 Σεπ 2008

Επίκαιρο δήθεν σχόλιο

Σήμερα δεν έχουμε Δήθεν Ανέκδοτο. Σήμερα έχουμε επίκαιρο δήθεν σχόλιο που συμπεριλαμβάνει και πρόταση!
Όλοι είδαμε την πρόσφατη διαφήμιση - υπερπαραγωγή των Σκοπίων, που παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο να ξεσηκώνει τα παλικάρια του να πολεμήσουν για τη δόξα της "Μακεδονίας". Όσοι δεν την είδαν ακόμα απλά χάνουν!
Τα Δήθεν Ανέκδοτα την είδαν, δάκρυσαν, συγκινήθηκαν και είναι υποχρεωμένα να αναγνωρίσουν, δημοσίως, τον δίκαιο αγώνα της γείτονος χώρας, παρά το εξοργιστικό γεγονός ότι εντός του ίδιου του κράτους των Σκοπίων βρέθηκαν αντιφρονούντες!
Κι όμως! Υπήρξαν άνθρωποι που είπαν ότι δεν ήταν πρέπον, λέει, εκ μέρους της κυβέρνησης να υψωθούν εθνικιστικές κορώνες (άκου εκεί "εθνικιστικές κορώνες"..., είναι και δήθεν διανοούμενοι...). Άλλοι, πάλι, που χρησιμοποίησαν το προϊόν, είπαν πως ήταν πολύ ανυψωτικό, πως τους εκτόξευσε τη λίμπιντο μέσα σε λίγες μόνο μέρες! Οι αλβανόφωνοι δεν κατάλαβαν τη διαφήμιση επειδή δεν μιλάνε Μακεδονικά (φαίνεται δεν έχουν μελετήσει Αριστοτέλη) αλλά και όσοι την κατάλαβαν εξέφρασαν την άποψή τους στα αλβανικά με αποτέλεσμα να μην τους καταλάβουν οι άλλοι.
Η επίσημη εκκλησία της χώρας δεν πήρε σαφή θέση, κι αυτό γιατί δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον Δία. Τον πήραν, αρχικά, στο σπίτι (στον Όλυμπο) αλλά έλλειπε και η υπηρέτρια τους ενημέρωσε πως, εδώ και χρόνια, κατοικεί στον Σύριο. Πήραν τηλέφωνο και στον Σύριο αλλά στο σπίτι, εκεί, έχει κάνει αίτηση για Forthnet και ακόμα περιμένει... Εν τέλει, ζήτησαν το κινητό του από τον Λιακόπουλο αλλά αφού και αυτός αυτός αρνήθηκε να το δώσει  φτάσαμε στη δημόσια τοποθέτηση: "Φταίει ο ΟΤΕ".
Κάμερα σε μένα. Μήπως οι σύγχρονοι Μακεδόνες δεν είναι 12θεϊστές? Μήπως είναι ορθόδοξοι?... Ή μάλλον λάθος... Μήπως είναι μουσουλμάνοι?... Δεν ξέρω, αλλά μια καλή ονομασία, έτσι όπως το βλέπω τώρα, θα μπορούσε να είναι από "Σκόπια" - "Σκόρπια".
Αλλά όχι, δεν γίνεται. Οι άνθρωποι έχουν τα δίκια τους και απαιτούν να συμπεριληφθεί ο όρος "Μακεδονία" στο όνομα, οπότε το "Σκόρπια" δεν μας κάνει. Εμείς συμφωνούμε. Θα προτείνουμε, λοιπόν, εδώ, εμείς μια ονομασία που θα συμπεριλάβει τον όρο "Μακεδονία" και θα λύσει το πρόβλημα μια και καλή. Ε, ναι μωρέ! Στο κάτω - κάτω τι είναι ο όρος ρε παιδιά... χωράφι του παππού μας?
Λοιπόν, "Μακεδονία" δεν είπαμε? Ωραία! Προτείνουμε, λοιπόν, το "Δήθεν Μακεδονία" που αφήνει τους πάντες ικανοποιημένους. Τι λες κι εσύ ρε Νίμιτς?

4 σχόλια:

Γεροτάσος είπε...

"Δήθεν Μακεδονία"!! Χμμμ!!!Τόσο ορθή πρόταση δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να σκεφτούν οι δήθεν πολιτικοί μας.
Αλήθεια, γιατί σας χαλάει το "Σκόρπια Μακεδονία"; Πάλι έχει το πολυπόθητο "Μακεδονία"

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ,ΟΜΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΟΥ....ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ GAYΛΙΚΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ(ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ,ΠΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ).ΛΟΙΠΟΝ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΜΠΑΚΗΔΟΝΕΣ ΑΝΤΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΟΝΕΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΚΗΔΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.ΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ(ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ)ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΝΑ ΣΚΑΛΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΟΠΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΟΝΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΑΚΙ ΤΟΥΣ "ΚΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"? ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ
ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΛΙΑ