10 Απρ 2009

Ο Οδυσσέας και το κόλπο

Πίσω, στον πόλεμο της Τροίας. Οι Αχαιοί έχουν συμπληρώσει, ήδη, 7 μήνες πολιορκίας και η κατάσταση δεν φαίνεται να βγάζει πουθενά... Ο Αγαμέμνονας αποφασίζει να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο ώστε να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις.
Όντως, λοιπόν, μαζεύονται όλοι οι στρατηγοί και αρχίζουν να αναλύουν τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα. Με τα πολλά έρχεται και η σειρά του πολυμήχανου Οδυσσέα.
- "Όλα αυτά που λέτε τόση ώρα είναι βλακείες! Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να μπούμε στην πόλη με αυτές τις τακτικές!"
- "Και τι να κάνουμε Οδυσσέα?", ρωτάει ο Αγαμέμνονας

Αντέχω, δείξτε μου τη συνέχεια του ανέκδοτου...

- "Θα μαζέψουμε ξύλα. Θα φτιάξουμε, ακριβώς έξω από την πόρτα του κάστρου, μία πρόχειρη περίφραξη. Εκεί θα ξεχορταριάσουμε, θα οργώσουμε και θα φέρουμε ειδικό χώμα και λίπασμα. Θα μαζευόμαστε κάθε πρωί εγώ, ο Αγαμέμνονας, ο Μενέλαος και οι άλλοι και θα αρχίζουμε δουλειά. Θα φυτεύουμε αγγουράκια, λάχανα, μαρούλια, μελιτζάνες και άλλα τέτοια λαχανικά. Οι άλλοι από μέσα, κάποια στιγμή θα μας δούνε και θα μπουν στον πειρασμό να ανοίξουν την πόρτα για να ζητήσουν μερικά λαχανικά,... κανα αγγούρι κανα ματσάκι άνηθο... Τότε, λοιπόν, και όσο ο Αχιλλέας θα κόβει τα λαχανικά οι υπόλοιποι θα μπουκάρουμε στην ανοιχτή πόρτα"
Οι στρατηγοί ξέσπασαν στα γέλια!
- "Καλά ρε Οδυσσέα! Τι είναι αυτά?!! Έτσι θα μπούμε μέσα?", παίρνει το λόγο ο Αγαμέμνονας που με το ζόρι έβγαζε τα λόγια του από τα γέλια...
- "Είστε άσχετοι ρε!", εξεγείρεται ο Οδυσσέας... "μια μέρα θα με αναγνωρίσει η ιστορία ρε! Και εμένα και το μεγαλειώδες σχέδιο μου. Αλλά που να ξέρετε εσείς ρε! Μια μέρα, ρε, θα το διδάσκουν στα σχολεία. Ο Οδυσσέας και ο Δούρειος Κήπος!..."


ανθρώπινα πονεμένος
βοήθημα: βότκα
τόπος: στο σπίτι του παιδιού
2009
Δήθεν Ανέκδοτα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τραγικό! Προκαλεί τύφλωση! Από κάτι τέτοια τυφλώθηκε κι ο Όμηρος!

Σαμπούκα ρε πονεμένε μόνο σαμπούκα! Ποτέ ξανά βότκα!

Δήθεν Μπασίστας ή Φαίδρων

Ανώνυμος είπε...

afta grafoun aftoi pou apo gkomenes...den.

Αθηνά είπε...

Χαχαχαχαχα!!!Ελεεινό αλλά με άρεσε :D

Ανώνυμος είπε...

ολα τα λευτα πονεμενε,συνεχισε τη vodka!