25 Αυγ 2009

Ο Τάκης μετανάστευσε!!!

Ο Τάκης, φρικαρισμένος απο την ζωή στην χώρα του,απογοητευμένος από τους φίλους του,προδωμένος απο τα όνειρά του,αποφασίζει να φύγει απο την Ελλάδα, να μεταναστεύσει σε ένα νησάκι στον Ειρηνικό Ωκεανό, μακρυά απο όλους και όλα.
Ο Μάκης,ο μόνος αδερφικός του φίλος πηγαίνει και τον βρίσκει για να τον δει οτι είναι καλά,να βρει σημάδια ζωής του.Πράγματι, αφού περιπλανήθηκε με πιρόγες μέσα απο Μουσώνες, αφού κυνηγήθηκε από μαινόμενους ιθαγενείς,εντοπίζει τον Τάκη σε μια παραλία με καταπράσινα νερά,να μένει σε μια καλύβα και να επιβιώνει πουλώντας ψάρια και κοσμήματα απο κοράλια στους κατοίκους.


Αντέχω, δείξτε μου τη συνέχεια του ανέκδοτου...
"Ρε συ Τάκη,τι κανεις εδώ ρε να 'ουμ...γύρνα πίσω στην Ελλαδάρα μας.Σε περιμένει η Τασούλα,τελικά κατάλαβε το λάθος της και σε αγαπαει ρε"
ο Τάκης,ανέκφραστος,σηκώνεται και πλησιάζει ένα δέντρο,σκαρφαλώνει σε αυτό,κόβει εναν καρπό και κατεβαίνει ξανά κάτω.παίρνει το μαχαίρι που είχε ζωσμένο και χαράζει πάνω στον καρπό Τασούλα.το αφήνει δίπλα του και κοιτάει τον ορίζοντα.ο Μάκης συνεχίζει τον αγώνα του να τον πείσει για τον επαναπατρισμό του.
"ρε Τάκη, ρε ψηλε, σε λέω και στην παρέα μας λείπεις.να φανταστείς απο την μέρα που μας παράτησες, δεν έχουμε πάει ούτε για μια ρετσίνα.Ο Κούλης έπεσε σε κατάθλιψη,ο Βούλης πήγε στο Άγιο Όρος,ο Σούλης έκανε tatoo με το όνομά σου".
ο Τάκης,δεν χαμπαριάζει τίποτε,ανεβαίνει στο γνωστό δέντρο,τσιμπάει τρεις καρπούς, χαραζει Κούλης, Βούλης, Σούλης και τα αφήνει δίπλα του.
"Τάκη, δεν λυπάσαι ούτε την μάνα σου?που σε μεγάλωσε με τόσες στερήσεις?έχει στερέψει το κλάμμα της ρε δικέ μου".
Σηκώνεται ο Τάκης, αρπάζει απο το δέντρο ένα ακόμα φρούτο και χαράσει πάνω του την λέξη Μάνα.
"ρε συ Τάκη,θα με τρελάνεις να'ουμ...σου λέω εγώ για τους δικους σου ανθρώπους,που τους λείπεις και εσύ τι κάνεις?τι κόλπα είναι αυτό με τα φρούτα ρε ψηλέ?"
ο Τάκης,γυρνάει απαθής στον Μάκη "η παλιά μου ζωή δεν υπάρχει πια για μένα,όλους αυτούς,τους εχω πλέον γραμμένους στην...papaya μου.



Αρχαγγελιδης
βοήθημα:αστακός
τόπος:Ν. Φώκαια
2009
Δήθεν Ανέκδοτα