24 Φεβ 2010

Ραντεβού με τον υπεύθυνο

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και την εταιρεία του Τάκη και ο Τάκης έχει μείνει χωρίς δουλειά. Οι μήνες περνάνε, τα βιογραφικά πάνε και έρχονται ώσπου ξαφνικά η τύχη χαμογελά στον άνεργο φίλο μας.
- "Ναι... Ο κύριος Τάκης παρακαλώ?"
- "Ναι ο ίδιος!!!"


Αντέχω, δείξτε μου τη συνέχεια του ανέκδοτου...
- "Από την Εταιρεία Τάδε σας τηλεφωνώ. Έχετε επιλεχτεί ως ένας από του επικρατέστερους για την θέση για την οποία κάνατε αίτηση"... (ο Τάκης κοντεύει να λιποθυμήσει από τη χαρά του). "... αύριο το πρωί θέλει να σας δει ο υπεύθυνος προσωπικού. Παρακαλώ να είστε εδώ κατά τις 10 το πρωί με όλα τα απαραίτητα χαρτιά για τη θέση"
Ο Τάκης τρελαίνεται από χαρά και, μην μπορώντας να κρατηθεί, το ίδιο βράδυ παίρνει τον Σάκη, βγαίνουν και γίνονται κώλος...
Η επομένη ξημερώνει η ώρα έχει πάει 12 και ο Τάκης φτάνει στο ραντεβού σε μαύρο χάλι. Να βρωμάει αλκοόλ από το χιλιόμετρο, με τσαλακωμένα και λερωμένα ρούχα, αξύριστος...
- "Εσείς είστε ο κύριος Τάκης?", ρωτάει με αποστροφή ο υπεύθυνος.
- "Μάλιστα!", απαντά ο Τάκης και αφήνει αμέσως τα χαρτιά του στο γραφείο του
Ο υπεύθυνος παίρνει τα χαρτιά (κάτι πρόχειρα, χειρόγραφα Α4) και αρχίζει να τα διαβάζει:
"Ξέρετε, σήμερα το πρωί χάλασε το ξυπνητήρι μου και άργησα να σηκωθώ. Χάλασε και το αμάξι και αναγκάστηκα να έρθω με λεωφορείο. Γι' αυτό άργησα τόσο πολύ. Σας ζητάω συγνώμη. Δεν θα ξαναγίνει". Ο υπεύθυνος αφήνει με απορία το πρώτο χαρτί και αρχίζει να διαβάζει το δεύτερο:
"Ξέρετε... η γυναίκα μου λείπει στη μάνα της στο χωριό με το μωρό και δεν είχα σιδερωμένα ρούχα.". Ο υπεύθυνος έχει αρχίζει να τα παίζει. Αφήνει και το δεύτερο χαρτί και αρχίζει να διαβάζει το επόμενο:
"Ρε γαμώτο... Η ξυριστική μου μηχανή έμεινε από μπαταρία. Σήμερα βρήκε και αυτή?..."... Αυτό ήταν!
- "Τι χάλια είναι αυτά κύριε!!??" ουρλιάζει ο υπεύθυνος, "Αίσχος! Και επιτέλους! Τι είναι όλα αυτά τα χαρτιά που μου αραδιάσατε?!"
- "Ε, να... είπα μια και ήρθα σ' αυτό το χάλι να φέρω μαζί μου και τα απαραίτητα δικαιολογητικά"


ένα παιδί
βοήθημα:καφές
τόπος:Καλαμαριά
2010
Δήθεν Ανέκδοτα