6 Φεβ 2012

Τα μαθηματικά

Ο κύριος Γεράσιμος διευθύνει σειρά φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης. Οι πανελλαδικές πλησιάζουν και αποφασίζει να κάνει μία βόλτα απ' όλα τα φροντιστήρια να δει πως πάει η πρόοδος των παιδιών λίγο πριν την κρίσιμη μέρα.
Αφού, λοιπόν, εποπτεύει τα 4 πρώτα φροντιστήρια φτάνει και στο φροντιστήριο στο οποίο εργάζεται και ο Τάκης ως μαθηματικός.


Αντέχω, δείξτε μου τη συνέχεια του ανέκδοτου...
- "Κύριε Τάκη! Καλησπέρα!"
- "Ωωωω! Καλησπέρα κύριε Γεράσιμε!"
- "Πως τα πάνε τα παιδιά μας; Είναι έτοιμοι;"
- "Τα παιδιά; Καλά! Προβλέπω ότι στις εξετάσεις θα είναι αϊτοί!"
Ο κ. Γεράσιμος φεύγει ήσυχος και από το φροντιστήριο του Τάκη, οι μέρες περνάνε και έρχεται η μεγάλη μέρα των πανελλαδικών. Το πρόγραμμα λέει μαθηματικά και ο κ. Γεράσιμος καταφτάνει στο εξεταστικό κέντρο που θα δίναν τα παιδιά του Τάκη ώστε να τα περιμένει απ' έξω και να κουβεντιάσουν για την απόδοσή τους, τα θέματα κλπ.
Δεν προλαβαίνει, λοιπόν, να πιει το καφεδάκι του και τα παιδιά αρχίζουν και βγαίνουν ένα-ένα κλαίγοντας από το εξεταστικό κέντρο! Σε άθλια κατάσταση, σπαράζοντας και ουρλιάζοντας απαρηγόρητα, σκέτα ράκη. Οι μανάδες τους τα ίδια... Με το που βλέπουν τα παιδιά, αρχίζουν κι αυτές το κλάμα, να κυλιούνται στα τσιμέντα και στους δρόμους, να χτυπιούνται και να ουρλιάζουν, ενώ ο κόσμος, έκπληκτος να προσπαθεί να τους συνεφέρει με λίγο νερό και χυμούς και υποβαστάζοντάς τους.
- "Κύριε Τάκη!!!", φωνάζει έξαλλος ο διευθυντής που έχει πάθει σοκ, "... τι σκατά γίνεται εδώ!!; Τι χάλια είναι αυτά!!?"
- "Ε, τι χάλια κύριε Γεράσιμε;...", απαντά χαλαρά ο Τάκης, "... αφού σας το πα..."
- "Τι μου είπες ρε καριόλη!!;"
- "Αφού σας το 'πα κύριε Γεράσιμε!", ανεβάζει τον τόνο του ο Τάκης, "Στις εξετάσεις θα είναι... Αϊτή!"


ένα παιδί
βοήθημα:καφές
τόπος:δουλειά
2012
Δήθεν Ανέκδοτα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

- "Τι μου είπες ρε καριόλη!!;"
eliwsa