29 Ιουλ 2008

Σχολή αστυνομίας

Πάει ένας δημοσιογράφος στη σχολή αστυφυλάκων για να κάνει ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ γύρω από την εκπαίδευση που κάνουν οι δόκιμοι αστυνομικοί μέχρι να βγουν στους δρόμους για την επιβολή της τάξης.
Συναντάει τον διοικητή της σχολής, ο οποίος θα τον ξεναγήσει και θα τον ενημερώσει σχετικά με τις διάφορες ασκήσεις και τεχνικές εκπαίδευσης.
Άσκηση 1η: Μέσα σε ένα περιπολικό ο εκπαιδευτής μαζί με τον εκπαιδευόμενο οδηγούν με αρκετά μεγάλη ταχύτητα κάνοντας επικινδύνους ελιγμούς ανάμεσα σε κορύνες και βρεγμένο οδόστρωμα.
– Κύριε διοικητά θα μας πείτε τι συμβαίνει σε αυτή την άσκηση ρωτάει ο ρεπόρτερ;
- Με αυτή την άσκηση ο δόκιμος αστυφύλακας εκπαιδεύεται στο να μπορεί να οδηγεί κάτω από αντίξοες συνθήκες!!
Άσκηση 2η: Γύρω από ένα κτίριο καμιά δεκαριά αστυνομικοί με παραταγμένα τα όπλα προσπαθούν να εισβάλουν μέσα σε αυτό με κάθε τρόπο.
- Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της άσκησης κύριε διοικητά;
- Εδώ γίνεται μια δήθεν επέμβαση σε κτίριο το οποίο έχουν καταλάβει δήθεν τρομοκράτες.
Άσκηση 3η: Ο εκπαιδευόμενος μαζί με τον εκπαιδευτή του και ντυμένοι με κάτι εξαρτήματα που θυμίζουν πανοπλία κρατώντας μια ασπίδα περιεργάζονται ένα πακέτο.
Πριν προλάβει να ρωτήσει ο ρεπόρτερ για την άσκηση ο διοικητής γεμάτος καμάρι περιγράφει:
- Εδώ βλέπουμε μία άσκηση εξουδετέρωσης αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Οι δύο αστυνομικοί φορούν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει από άποψη προστατευτικού εξοπλισμού και μπλα μπλα μπλα…..
Οι ασκήσεις συνεχίζονται και η μέρα περνά……….
Μετά από δεκάδες ασκήσεις και επικίνδυνα ακροβατικά ο ρεπόρτερ έχει συλλέξει τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται για να γράψει το άρθρο του.
Ευχαριστεί τον διοικητή και όλους όσους συμμετείχαν στις ασκήσεις και παίρνει το δρόμο για την έξοδο συνοδευμένος πάντα από τον διοικητή της σχολής.
Λίγο πριν την έξοδο του από το προαύλιο της σχολής ο ρεπόρτερ βλέπει στην ταράτσα ενός δωδεκαόροφου κτιρίου μερικούς αστυνομικούς να δένονται με ένα σχοινί και να πηδούνε στο κενό.
Αλαφιασμένος ρωτάει τον διοικητή που τον συνοδεύει στην έξοδο να του πει τι είναι αυτή η άσκηση και γιατί δεν την είδαν πιο μπροστά.
Ο διοικητής του απαντάει απαθέστατος πως αυτό που βλέπει δεν είναι κάποια άσκηση αλλά ένα άθλημα στο οποίο επιδίδονται οι πιο παλιοί και ατρόμητοι της σχολής .
- Kαι τι ακριβώς κάνουν;
- Κάνουν Μπάτσοι Jumping!!!!

Tants
βοήθημα: άγνωστο
τόπος: άγνωστο
2008
Δήθεν Ανέκδοτα

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Tants, η αφήγησή σου είναι όλα τα λεφτά

Tants είπε...

δεν ήταν ανάγκη.....